November 01, 2014

Hope, Chances & Luck









HOPE


What is hope?
Harap? Harapan?
We all have that feeling.
We tend to hope for something or someone.
For things to happen. For things to never happen.
therefore, that is hope.
We Hope.





CHANCES


But what's hope without chances?
We can only hope.
But what if we have chances to fulfill that hope?
or at least, a chance (to fulfill that hope).
So chase it. That chance.
Because we have a chance to make it happen.
therefore, make it happen.







LUCK
But sometimes,
A hope that goes with chances would not be enough.
Luck. What about it?
That's magic.
If you're lucky enough, if luck is on your side.
Your chances would well be paid off. not to be put to waste.
and that hope of yours, would not just be that anymore.
It's gonna be a dream come true. It's gonna be like a living dream.
It's gonna be everything that you'd ever wished and hoped for.



dalam apa pun yang kita lakukan.
Kita akan ada mengharap pada sesuatu. harapan.
Dan peluang sentiasa ada. cari. you'll find those chances.
Grab it and hold on to it.

Usaha, cuba.
mungkin akan gagal beberapa kali.
But keep trying if you believe in it.
dan bila tuah anda sampai.
Disitu lah semua kepuasan, kesenangan hati akan dapat anda miliki.

Dan bila kita pergi. kita tahu, yang...
"I've lived"


Honestly,Hafreez Adam & Haziqah


18 comments:

Anonymous said...

Menjadikan saya lagi bersemangat untuk meneruskan impian saya yg kadang kala kawan2 akan gelak dgn impian sy..

Anonymous said...

Agree..keep trying if u believe in it

shafizah shafie said...

Saya akan kejar cita cita saya walau berkali jatuh terduduk

Anonymous said...

Keep goin �� wachaaaa!!

Anonymous said...

nice one!
btw can I ask?is it hafreez'sblog???...(gosh!!!erk direct question right??)....hehe sorry..but I'm serious anyone name hafreez here?...krik..krikkk...haha cam hambar je...lol

Errni Yusnita Zain said...

Nice one bro... 😘

Anonymous said...

Nice....to shafizah...no matter how many times kita jatuh...cz yg penting..how many times kita boleh bngun balik...

Mahfuzah Mohd Noh said...

Good luck adam

Ana Lee said...

Betul. Bittaufiq wannajah.

Noraniza_Rahib said...

Terima kasih atas kata2 semangat awk kepada kami. Pabila kita jatuh, kita perlu bangkit untuk terus maju. Pabila kita berjaya, kita perlu menoleh ke belakang untuk melihat siapa kita dulu agar tidak tersungkur. motivate yg menyentuh hati

Anonymous said...

Salam,
Hope U'll never quit writing even after U are bz acting.

Nurulnizar Adha said...

Harapan, peluang dan tuah merupakan 3 perkara yang selalu dekat dgn kehidupan harian insan, saya juga tdk terlepas menghrp harapan jadi kenyataan, diberikan peluang utk bahagia dan tuah yg sentiasa menyebelahi hidup ini yg suram..

Badrena Aiman said...

Kalau saya rasa sedih saya akan bce blog abg dan sya akan senyum sorang2... u are my inspiration abam bad..

Nur Athirah Ahmad Shabudin said...

Hai.. Saya baru kat sini. Blog ni mmg awesome. Saya kenal abg waktu tgk bhb. Then, saya perasan yg muka abg mcm muka kwn saya. Saya follow insta abg. Suara pun lebih kurang. Haha. Blog ni byk bg nasihat and dorongan. (y) Saya suka...!!

Haiza Syazana said...

sya mnat awk sngt2..

Anonymous said...

blog xupdate ke?harap2 lepas ni lebih byk post..maybe u're bz...dah sememangnya..hahahhaha..:)

Aqilah Azmi said...

Thanks abg. Hope chances and luck.
3 powerful words tho

Anonymous said...

True, what mind believe, the body can achieve.